mandag 8. desember 2008

Frelseren !

.


Kristus vår frelser!

Jesus Kristus er ikke bare en historisk person, og heller ikke er han en mMyte eller en sagnfigur. Han er ikke skapt i menneskenes tanker. Han har fått mange navn, blitt æret og utskjelt, misforstått og høyaktet av menneskene. Han har vært ideal for mange, mens noen foraktet ham.

.

For millioner av mennesker er han en Frelser! Og vi synger med stor frimodighet:

.

Nei, for all den ting jeg visste,

Kan jeg ei min Jesus miste.

.

Peter talte noen tid etter pinse da han og Johannes hadde vært i fengsel og Peter vitner for Det Høye Rådet. Da er han ekstremt frimodig rett foran de høye herrer som noen veker før hadde overgitt Jesus til romersk dom.

.

Da sier Peter:

Det er ikke frelse i noen annen!

Det finnes ikke noe annet navn under himmelen,

Gitt blant mennesker,

Som vi kan bli frelst ved! Apg. 4, 12.

.

Det sier man ikke ustraffet i en slik situasjon. Lederne nøyet seg med å true dem før de ble løslatt. Folket var på Peters side, og de jødiske lederne hadde menneskefrykt – ikke de kristne.

.

Hele det bibelske budskap roper tydelig og klart til oss: Kristus er Frelser. Han er ikke bare et godt menneske eller en bedrager som andre sider. Han er sendt av Gud til hele verden som vår eneste redningsmann. Han skulle ikke befri jødene fra romerske soldater og maktovergrep, men fra synden.

.

Våre synder står i veien, de hindrer og stenger mennesket ute fra Gud. Slik har det vært fra fallet i Edens hage. – Men en dag var Guds Sønn her. I Getsemane hage ble han fanget og ført for retten. Ja, han lot seg frivillig ta av soldatene. For han visste at hans time var kommet. Nå stod det bare ett steg igjen: døden.

.

Så ble han hengt på korset på Golgata. Det var målet med julekvelden og barnet i stallen. Han kom for å dø – og deretter oppstod han som seierstegn. Bare slik er han vår Frelser. Nå står han foran deg og ber: Vil ikke du også komme mens det er dag og solskinn over jorden?

.

Jesus har bedt oss å komme,

og dette salige bud

gjelder ei bare de fromme,

nei, ikke en støtes ut.

Komme med smil og med tårer

komme i lyst og i nød,

komme med alt det som sårer,

komme i liv og i død.

.

Ja, jeg vil komme og blive

stille for Mesterens fot,

hele mitt hjerte hengive,

lære bli hellig og god.

.