mandag 18. august 2008

Homo i Canada!

Offentlige myndigheter i Canada har bedt en evangelisk pastor fornekte sin tro m.h.t. homofili, skriver det lutherske bladet "Steadfast" i Australia. Han blir bedt om å aldri mer uttale seg moralsk kritisk om homofil praksis. For få dager siden fikk han også en bot på $ 5000 samt be om unnskyldning. En kataolsk prest venter nå den samme dom. Menneskerettighetene går nå foran Bibelen i flere og flere spørsmål.

Menneskerettighetserklæringen kan etter hvert blir kristendommen nye store angriper og "fiende". Men det er underlig. Forkjempere for menneskerettigheter har alltid bedt om toleranse for ståelse for andre. Her viser de mer intoleranse enn få andre.

Hva blir det neste som skal bekjempes? Troen på et helvete er f. eks. en torn i øyet på mange mennesker. Og troen på at Jesus er den enste vei til frelse i Guds himmel er heller ikke populær. Skal man også bli dømt for å forkynne dette? Da er vi på vei til en ny type forfølgelse: Det er ikke bare selve troen på Jesus som blir fordømt, men det er selve forkynnelsen av Guds budskap som ikke blir tålt. Er verden på vei til sovjetstaten uten at Sovjetsamveldet eksisterer?