mandag 20. juli 2009

Den STØRSTE begivenhet.

Romfarteksperten Erik Tandberg sier at månelandingen for førti år siden i dag er den største begivenhet i verdenshistorien. Han kan vanskelig finne noe som er større, sier han nå. Sett fra hans synsvinkel er det nok noe sant i det. Jeg husker godt den dagen vi satt klistret til TV for å se "mannen i månen", så å si. Noen år før kunne vel ingen av oss tenke at det var mulig.

Likevel - det finnes noe som er større! Mye større.

Det Aller STØRSTE i verdenshistorien er Jesu komme. De tretti årene han var her på jorden satte et skille i verdenshistorien som ingen annen begivenhet. Det var en virkelig JORDLANDING, med himmelbesøk.

Det er mange dager i Jesu liv som er viktige. Først har vi JULEDAG. Da steg Gud inn i menneskeheten på en måte som aldri før, det vi kaller "inkarnasjonen" på latin. Gud ble menneske ved sin egen Sønn.

Den andre store dagen jeg vil fremheve her er LANGFREDAG, da Jesus Verdens Frelser døde for hele slektens synd. Hans ord "Det er fullbrakt!" er mye større og viktigere enn Neil Armstrongs setning: Et stort steg for menneskeheten. Jesu "Fullbrakt" betyr egentlig slutten på Satans herredømme og Jesus seier over alt det onde. Hans oppstandelse tre dager etter er et mektig utropstegn som hele universet fikk oppleve. Det onde som nå skjer er bare etterdønninger etter påsken. Det varsler avslutningen på verden og begynnelsen på evigheten.

Folk! La oss ikke glemme den største hendelse på jord da Guds Sønn kom ned som frelser og fullførte verket på korset. I evighet skal alle frelste takke ham av hjertet på en helt annen måte enn her i verden.
NDH.