mandag 1. september 2008

Kom trygt!

Kom!

Til Jesus kan du komme trygt!

Et herligere ord enn dette: ”Den som kommer til meg, vil jeg ingenlunde støte ut,” finnes visst ikke. Det forteller meg hvorledes Jesus er, og det sier meg at til ham kan jeg få komme så trygt.

Kom trygt! Det er et ord til deg som går og lengter etter fred med Gud. Du er så urolig. I verden finner du ingen hvile og du vet ikke hvordan du skal bære deg ad for å få det godt med Gud. Din avmakt gjør deg redd. Intet får du jo til. Hverken bønnen eller troen eller angeren eller omvendelsen er ting du er i stand til å prestere.

Til Jesus kan du komme trygt. Hos ham gjelder det: ”Den som tørster, han komme, og den som vil, han ta livets vann uforskyldt.” Den som kommer tomhendt, kan komme trygt. Glem ikke at det er av nåde du skal bli frelst, og nåden utelukker alt det du kan få til.

Nei, kom trygt! Kast deg i Jesu armer med all din hjelpeløshet. Og gjør det trygt, for han støter ingen ut som kommer. Han spør ikke etter din fortid og bebreider ikke din avmakt. Han gir deg barnerett – han gjør deg salig.

Kom trygt! Jeg ber også deg som tror på Jesus, om å lukke det ordet inn. Hvor ofte møter du ikke din sjelefiende som tar frimodigheten fra deg og sier: nei, nå må det snart være slutt. Nå har du bedt om tilgivelse for den samme synd så mange ganger, og ikke lenge etter er du falt igjen. Og slik som ditt åndelige liv svinger mellom glad visshet og dyp fortvilelse, nei, det må visst være galt fatt med deg.

Å, kom du trygt! Så lenge du er ærlig for Gud, får du gjøre det. Gud er større enn ditt hjerte og kjenner alle ting. I Jesu blod har du frimodighet til å komme – og til å komme trygt.

Og så får du komme trygt med ditt hjertes nød, både det som gjelder deg selv og dine kjære. Han har satt foran deg en åpen dør. Han venter på deg. Han vil du skal komme fram med frimodighet for nådens trone, for at du kan få miskunn og finne nåde til hjelp i rette tid.

Å, kom du trygt til Jesus, til din beste venn.

Hvilken Frelser vi dog har!

H. E. Wisløff.

Kom til din Frelser, oppsett det ei!

Her i sitt ord han viser deg vei.

Kjærlig han står og innbyder deg,

Kaller og sier: Kom!